102-73

Datum: vrijdag 18 september 2015 · 20:00
Locatie: Forum, Aalst

Ruime nederlaag ZZ Leiden

Zorg en Zekerheid Leiden heeft vanavond in Aalst een ruime nederlaag geleden tegen Okapi Aalstar: 102-74. Na het eerste kwart was de vriendschappelijke wedstrijd eigenlijk al beslist: 32-14. Na rust speelde de Leidse ploeg gelijk op met de Belgen: 45-47 in Leids voordeel.

Zorg en Zekerheid Leiden moest het in Aalst nog stellen zonder Rogier Jansen, Mohamed Kherrazi en Worthy de Jong. De nieuwe Amerikaan Eric Stutz arriveert komende dinsdag in Nederland.

De Leidse formatie kan maar heel even volgen. Van 4-3 rennen de Belgen door naar 14-3. Thomas Koenis is dan al naar de bank gegaan met drie persoonlijke fouten en kwam in het verhaal van de eerste helft niet meer voor. Jeroen van der List was triggerhappy. Binnen vier minuten had de lange forward al zeven doelpogingen geprobeerd. Eén driepunter viel binnen, namelijk de openingsscore van Zorg en Zekerheid Leiden. Met zeven turnovers en zeven persoonlijke fouten is het verschil na tien minuten al opgelopen tot 32-14.

Door een driepunter van Van der List en vier punten van DeRonn Scott komt Zorg en Zekerheid Leiden nog even terug tot 34-21, maar daarna is het eenrichtingsverkeer. De rust breekt aan bij 57-26.

Na de pauze mag Koenis weer beginnen. Het vijftal Koenis, Van der List, Scott, Jan Driessen en Kasper Averink laat zich niet overbluffen en houdt gelijke tred met de tegenstander: 80-49. Koenis is in dit kwart goed voor 12 punten.

Zorg en Zekerheid Leiden sluit het laatste kwart winnend af: 22-24. Niettemin staat er na veertig minuten toch een groot verschil op het bord: 102-73.

Scott wordt topscorer met 23 punten, Van der List noteert 20 punten. Koenis eindigt met 14 punten ook in de dubbele cijfers. Met 9 rebounds wordt Averink toprebounder. De Leidse ploeg heeft 20 keer balverlies en dat resulteerde in 29 punten voor Aalst.

“Als je mentaal niet klaar bent voor dit soort wedstrijden, gaat het hard”, stelde Richard den Os na afloop. “Okapi Aalstar, dat top-4 België is, ging met een hoge intensiteit van start. Daar waren wij niet klaar voor. Een goede les voor de jonge jongens. Na de pauze toonden we wel meer strijdlust. Okapi Aalstar nam ook wat gas terug en ging de bank op. We hebben de voorbereiding die we konden verwachten. Met stapjes zal het wel beter gaan.”