50-58

Datum: woensdag 16 september 2015 · 20:00

ZZ Leiden onderuit in eigen huis

Zorg en Zekerheid Leiden heeft vanavond de eerste oefenwedstrijd in eigen huis verloren. Challenge Sports Rotterdam was met 50-58 te sterk voor de Leidse formatie. Thomas Koenis sierde vanavond zijn debuut bij ZZ Leiden op met een double double (12 punten, 13 rebounds).

Bij ZZ Leiden zat een aardig viertal op de bank. Rogier Jansen heeft nog wat last van zijn knie, DeRonn Scott heeft nog geen vergunning gekregen om in Nederland te spelen (dat kan elk ogenblik rond zijn) en de twee internationals Worthy de Jong en Mohamed Kherrazi hebben nog rust na een lange campagne met de Orange Lions.

ZZ Leiden opende met Kasper Averink, Jan Driessen, Floris Versteeg, Jeroen van der List en Thomas Koenis. Met een hook shot opende Koenis de score voor de thuisploeg. In de eerste vier minuten ging de score nog gelijk op, maar daarna plaatste ZZ Leiden een 10-0 run om met 19-10 voor te komen. Met Averink al in de dubbele cijfers sloot de thuisploeg het eerste kwart met een 26-16 voorsprong af.

In het tweede kwart waren de punten erg duur voor ZZ Leiden. Alleen Adeola Morren en Koenis zorgden voor een score, waardoor de Rotterdammers al enigszins konden inlopen. Bij rust had ZZ Leiden nog een voordelige marge van vier punten over: 30-26.

Na rust zette Koenis met opnieuw een hookje ZZ Leiden op een 35-30 voorsprong. Meer dan zeven minuten zonder Leidse score volgden. Challenge Sports Rotterdam had de leiding inmiddels overgenomen via een 12-0 run. Een driepunter van Van der List verkleinde het verschil na drie kwarten tot drie punten: 39-42.

In de eerste vijf minuten van het laatste kwart liepen de bezoekers zelfs weg naar een 39-55 voorsprong. Opeens werkte ZZ Leiden weer wat beter af. De nederlaag was onafwendbaar, maar het verschil werd nog enigszins teruggebracht tot 50-58.

Jeroen van der List was goed voor 16 punten, Kasper Averink noteerde 15 punten. Voor Thomas Koenis was het wennen. De lange center had gisteren pas voor het eerst meegetraind met de groep. “Na de trainingen van het Nederlands team heb ik niets meer met de bal gedaan, alleen wat krachttraining. Dan is het toch wel weer even wennen geblazen.”