50-52

Datum: zaterdag 8 februari 2014 · 18:00
Locatie: Amsterdam

ZZ U18 wint drie keer in één week

Zorg en Zekerheid Leiden U18 kwam deze week drie keer in actie. Twee keer was er al gewonnen, zaterdag werd in de Amsterdamse Apollohal de maat genomen van BC Apollo, al was het moeizaam. In de slotfase bleef de Leidse ploeg overeind: 50-52. U18 staat nu op een keurige vierde plaats.

Zaterdag 8 februari. Wij zijn de ZZ U18 en bevinden ons in Amsterdam. We zijn te gast bij Apollo voor de derde wedstrijd van deze week. We hebben uit beide wedstrijden de volle winst behaald. Vandaag winnen zou top zijn!! En weet je, het moet nog kunnen ook! Apollo, fysieke spelers. ZZ ook, moeten zich er alleen wat vaker bewust van zijn..

Doek gaat op: ‘LEIDEN HARD WORK’ en het dagelijkse leven staat weer twee uur stil.

Sprongbal voor Apollo. Eerste actie Apollo...wandelen. ZZ neemt over. Ook lid van de vierdaagse. Apollo brengt met een driepunter de eerste notering op het bord. Rebound ZZ, en naar voren. Apollo stopt ZZ. Levert wel vrije worpen op. Worden verzilverd: 3-2. ZZ dringt aan. Overname Apollo. Defense ZZ staat. Driepuntsschot ZZ en..ring. Wordt weinig gescoord: 3-2 na vier minuten...Steal ZZ, opbouw, afmaken, en op voorsprong: 3-4 en vrije worpen voor 3-5... Driepunter Apollo. ZZ reageert gelijk en pakt tweepunter. Pot gaat gelijk op. 11-11 met nog twee minuten te gaan. Vrije worpen én mooie vervolgactie leveren ZZ de (minimale) voorsprong op:14-15.

ZZ start tweede kwart. Ook de bond bezuinigt blijkbaar. Slechts 1 scheids aanwezig. Positief: dan is elk besluit in ieder geval unaniem! Beide teams zijn aan elkaar gewaagd. Steal Apollo. ZZ heeft defense op orde. ZZ heeft bal, bouwt op en hangen!: 14-17. Apollo heeft even geen antwoord. ZZ wel en.. 14-19. Apollo tracht terug te komen. ZZ onderschept aanval (pakt eigenlijk gewoon de bal af), gaat richting basket en 14-21. Halverwege. Terwijl Nederland op de 5 km Olympisch Goud, Zilver en Brons bij elkaar schaatst, gaan wij met een stand van 24-28 de rust in.

De wedstrijd is zeker nog niet in de pocket. ZZ is wel de eerste die scoort na één minuut. ZZ gaat vaak kansrijk naar het bord, maar mist teveel. Hierdoor houden ze Apollo in de wedstrijd. Time-out ZZ. 30-33 na vier minuten. ZZ heeft het nu ineens moeilijk, laten gaten in de defense vallen. Uitbal ZZ vlak bij basket Apollo... Driepuntspoging… maar belandt ook weer op de ring. ZZ alleen naar de basket...en mis. Pakken vervolgens eigen rebound, en dan dubbele bonus: én twee punten en vrije worpen: 32-38.. Het lijkt wel of er een deksel op de baskets zit. Poging na poging rolt eronder, erover en ernaast.. En dan, hè hè, breekt  ZZ met een prachtige driepunter de ban: 33-42 en time-out Apollo. Venijn komt in de wedstrijd. Tempo neemt toe. Overtredingen ook. 38-44 einde voorlaatste kwart.

Het moet nu gebeuren. Staan slechts zes punten voor. Wat doet Apollo? Die opent met driepunter. 41-44! Wat??  ZZ gelijk er overheen. Apollo bouwt op, probeert dat tenminste, maar verliest bal aan ZZ dat deze kans gelijk verzilvert: 41- 48, nog acht minuten. Apollo naar voren, steal ZZ. ZZ te hard naar het bord. No score. Voor ons dan. Apollo doet dat wel. Nog vijf punten voorsprong..daarna wordt acht keer met de bal de ring geraakt door ZZ. Nog vijf minuten.. en vijf keer de ring.... Apollo komt terug. Vier minuten te gaan bij een stand van 45-48. Wordt voor de derde keer deze week met de billen bij elkaar voor het meegereisde publiek. Time-out ZZ. Apollo opent hierna gelijk de aanval en scoort. Slechts één punt voorsprong, drie minuten te gaan! Aanval ZZ en..ring. ZZ heeft al vijf minuten niet meer gescoord. ZZ komt uit, verspeelt de bal. 1 minuut 39....en weer rammelt de ring van onze ‘net niet’ ballen: 47-48. Vijftig seconden, twintig seconden. ‘P’ Apollo en twee vrije worpen ZZ op veertien seconden. Beide punten zijn voor ons: 47-50. En time-out Apollo. Veilig? Welnee! Maar één driepunter van Apollo en we zitten in de verlenging... Bal Apollo...ZZ onderschept, verdient twee vrije worpen. ZZ komt op vier seconden op 47-51. Aanval Apollo.. Driepunter.. 50-51. Vrije worp ZZ levert ons de eindstand 50-52 op! Zes punten in één week. Weekje is geslaagd.