55-52

Datum: woensdag 5 februari 2014 · 20:00

U18 wint midweeks duel op karakter

Zorg en Zekerheid Leiden U18 heeft woensdagavond een belangrijke wedstrijd gewonnen. Waterland, de concurrent voor de vierde plaats, had lange tijd het beste van het spel, maar op karakter knokte U18 zich naar een verlenging en uiteindelijk ook naar de overwinning: 55-52.

In het, volgens coach Muris, NBA wedstrijdschema van Zorg en Zekerheid Leiden U18 moest er woensdagavond tegen Waterland aan worden getreden. Een zware week voor het team met een wedstrijd op zondag in Groningen, woensdag thuis en komende zaterdag uit naar Apollo. Bovendien is Waterland de directe concurrent voor de vierde plaats, dus als het team nog wil stijgen op de ranglijst, dan moet er gewonnen worden. Helaas denkt de tegenstander er precies hetzelfde over.

Aanvankelijk gaat de wedstrijd redelijk gelijk op met een lichte voorsprong voor de tegenstander, die sluipenderwijs steeds een puntje verder uitloopt tot de ruststand van 20–29. Doordat de beide teams de verdediging strak hanteren, wordt er in het derde kwart ook weinig gescoord (8–10), maar staat ZZ Leiden inmiddels wel elf punten achter.

Gelukkig heeft het team door dat er uit een ander vaatje moet worden getapt om alsnog te winnen. Met een enorme inzet wordt de achterstand steeds verder teruggebracht totdat 0,8 seconden voor het einde de gelijkmaker voor 50–50 door het netje van de tegenstander glijdt: verlenging!

Met eerst een raak tweepuntschot en even later een driepunter staan we ineens vijf punten voor. Waterland scoort dan een lay-up voor 55–52. De spanning is om te snijden en beide teams gaan tot het gaatje om de overwinning binnen te halen. Als Waterland dan kort voor tijd nog een mogelijkheid krijgt maar deze niet benut, is de wedstrijd gespeeld en dribbelen we de wedstrijd uit. Een zwaar bevochten zege die op karakter is binnengehaald.