Datum: zaterdag 11 januari 2014 · 17:00
Team: U18
Locatie: Almere Poort

U18 komt terug van achterstand

Zorg en Zekerheid Leiden U18 heeft gisteren in Almere twee punten bij kunnen schrijven. Bij een achterstand van 50-42 diep in het vierde kwart veerde U18 op en presteerde het ongelooflijke door alsnog de winst te pakken: 52-55.

73-59..De eindstand van de thuiswedstrijd tegen Almere. Vandaag, 11 januari, zijn we te gast in en bij Almere. Ons enige doel vandaag is de punten pakken. Hoe? Maakt niet uit hoe..

De eerste wedstrijd van het jaar. Oliebollen op, het normale leven begint weer.. Zijn de mannen scherp? Hebben ze er écht zin in? Nog vijf minuten...

17.00 lokale tijd: zoemer gaat, teams komen het veld op. Sprongbal ZZ. Bal gaat snel rond. Almere scoort gelijk. Gelukkig kan ZZ snel herstellen. Pakt de punten. Score over en weer: 4-4. Almere is feller zonder dat dit gelijk in de score tot uiting komt. ZZ komt meer in het ritme, maar laat de punten aan de tegenstander. Na zes minuten neemt Almere de leiding en loopt vervolgens uit tot 10-6. Nog niets aan de hand. Met nog twee minuten te gaan wisselt ZZ. Brengt meer creativiteit in. ZZ wordt feller en zet Almere onder druk.. ZZ komt dan ook terug: 12-11.

Leiden start tweede kwart voortvarend en neemt het initiatief. Helaas, eerste punten toch weer voor Almere: 14-11. ZZ zet druk: 14-13. ZZ maakt oorlog onder de basket van Almere. Leiden heeft recht op twee vrije worpen, krijgt ze niet. Almere wél: 18-13.. Wordt nu wel echte wedstrijd. 20-15 en time out ZZ. Mooie steal ZZ, vol in de aanval levert twee vrije worpen op.. Plop: 20-16. Wéér verrekte driepunter Almere. En nog een..26-16. ZZ wankelt, maar blijft overeind: 30-23 met nog één minuut te gaan. Time-out ZZ, spelhervatting en 10 seconden later: Time-out Almere. Rust met 30-23.

Het lijkt zo simpel: slechts één punt meer maken dan de tegenstander en we hebben gewonnen. Wie scoort? Aanvallen golven op en neer. Almere pakt traditioneel eerste punten: 32-23. En soepeltjes snijdt Almere door onze defense: 34-23, 36-23. Niet goed. Vrije worpen ZZ en... 36-25. Tribune komt tot leven. Actie ZZ.. Intentie is goed. Actie niet. ZZ blijft komen. En weer twee vrije worpen.. Achterstand slinkt.. 36-27.. Almere komt onder druk... Volgende aanval ZZ wordt gestopt ten koste van ( voor Almere dan) twee vrije worpen.. En weer een punt: 36-28. Nog zes minuten... Aanval ZZ, schotpoging, mis, eigen rebound mis.. eigen rebound en.. héhé, raak.. 36-30 met nog drie minuten. ZZ brengt de achterstand nog verder terug: 40-36. Einde voorlaatste kwart.

De komende tien minuten worden spannend, heel spannend! We moeten winnen! Weg traditie!! ZZ opent nu de score: 40-38. Het vertrouwen groeit. Almere komt verder onder druk. Al na één minuut valt de gelijkmaker. Spelers Almere kijken elkaar in verwarring aan. We stonden toch twaalf punten voor? We gingen toch winnen? Ha! Mooi niet! Time-out Almere. Zou ik ook doen... Of het helpt? Hoop van niet!! Vrije worp ZZ: Tribune ontploft: ZZ scoort en komt voor de eerste keer op voorsprong... Almere wordt nu pissed. Helpt niet.. Blijft 40-41 met nog zeven minuten to go. Vrije worp ZZ: 40-42.. ZZ blijft komen, vergeet echter de defense. Dit wordt gelijk afgestraft: 42-42/44-42/46-42. Nog vier minuten. Gaan we toch weer het schip in?
Almere loopt verder uit: 48-42/50-42. Time-out ZZ. ZZ op oorlogspad, speelt alles of niets. Almere verstijft: wat gebeurt er? ZZ komt voor de tweede keer terug? Geven die gasten dan nooit op? Nee! ZZ doet het onmogelijke en komt langszij: 50-50. Time-out nerveuze coach Almere. Spel wordt hervat. Nog 100 seconden. Almere neemt de leiding, hart staat stil, spel gaat verder. Almere mist. Overname ZZ en stand weer gelijk: 52-52. Nog 40 seconden. Leiden bal...spelen in en.. 52-53.. Worden gek! Time-out Almere..27.6 seconden....Zijlijn Almere...onsportieve fout Almere. ZZ twee vrije worpen om Almere te breken. Krak! 52-55. Met nog 10 seconden.. Time-out ZZ. ZZ speelt de wedstrijd professioneel uit en wint met 52-55. De kop is eraf!