46-37

Datum: vrijdag 20 december 2013 · 21:00
Locatie: Hoofddorp

Incompleet U18 gaat ten onder

In een wedstrijd waarin de scores erg duur waren, is Zorg en Zekerheid Leiden U18 op vrijdagavond onderuit gegaan tegen Hoofddorp: 46-37. De ziekenboeg van U18 puilde uit met maar liefst vier geblesseerden.

Vrijdagavond 21.00 uur, 20 december. In de donkere dagen voor kerst spelen wij in een fel verlichte sporthal in en tegen Hoofddorp.. Met ondersteuning van Marijn en Lucas van U16-1 vanwege onze ziekenboeg. Alexander, Sam, Wesley en Jessy kunnen allemaal niet meespelen.

ZZ opent gedreven. Na dertig seconden, aanval ZZ en eerste punten zijn binnen..vrije worp als bonus en..mis. Vervolgens: goede defense! Het lukt Hoofddorp niet om binnen vijf seconden de bal in het veld te brengen. Bal voor ZZ. Vrije worp ZZ en ..nada. Goed positiespel ZZ. Nu nog scoren! Tempo gaat omhoog. Spelers worden warm. Publiek ook. Maar scoren? Het blijft na vier minuten gewoon 0-2. Hoofddorp komt langszij na vijf minuten, loopt door en verdubbelt gelijk de score: 4-2. De honderd zal niet gehaald worden deze wedstrijd, zelfs niet bij elkaar opgeteld. Hoofddorp brengt de stand op 6-2.., 8-2... ZZ mooie actie, twee vrije worpen, twee gemiste kansen...staan al acht minuten droog..en dan in de laatste minuut verdubbelt ZZ ineens de score: 10-4 en tijd...

Hoofddorp opent in kwart twee de score. Tempo gaat omhoog, ZZ zet druk! Dringt binnen, Hoofddorp voorkomt score ten koste van twee vrije worpen en..dit keer scoort ZZ volgens het boekje: 12-6. ZZ houdt het gas erop. Volgende aanval ZZ en ..technische. 12-7,12-8, 12-10.. Hoofddorp bouwt op, tenminste, probeert dat. Steal ZZ en.. Geen vervolg.. Geen tijd op adem te komen. Hoofddorp gaat vol naar de basket (die van ons) en 14-10. ZZ wordt wakker, tribune duidelijk ook. Dit kwart vliegt voorbij. Rust met 19-19.

Start tweede helft. Hoofddorp gaat fel van start en scoort als eerste. ZZ er gelijk overheen. Actie Hoofddorp, punten voor Hoofddorp..23-21.. ZZ vergeet even de defense en 25-21. Time-out ZZ om het tij te keren. Wordt niet gekeerd: 29-21. Met nog twee minuten te gaan is de stand 32-24. Met een schitterende steal brengen wij de stand op 32-26..en ZZ gaat door. Volgende vrije worpen... 32-27...op naar vierde kwart. Alle mogelijkheden nog open.

Doek gaat op voor laatste acte.. Twee puntjes Hoofddorp, driepunter ZZ..34-30..nog acht minuten..36-30.. Spanning loopt op, de stand nog niet.. Nog zes minuten..ZZ blijft komen. Nog vijf minuten..36-32. Op het moment dat wij denken het gat te dichten, slaat Hoofddorp toe met een drie- en een tweepunter: 41-32. Nog drie minuten, twee minuten, 41-35 en spanning terug. Driepunter Hoofddorp en spanning is weg. Eindstand 46-37.

Maar even lekker uitrusten en volgend jaar met een compleet team weer aan de bak!
Iedereen fijne dagen toegewenst en denk maar: je schoonmoeder bedoelt het goed!