48-80

Datum: zaterdag 14 december 2013 · 20:30
Locatie: Vliethorst

ZZ U18 uitgeschakeld in bekertoernooi

Zorg en Zekerheid Leiden U18 heeft het in de beker niet gered. Het sterke team van Landstede versperde de weg voor de Leidse formatie: 48-80.

Zaterdagavond, 14 december, 20.00 uur: Onze jongens, ZZ Leiden U18 1, zullen vanavond als mannen moeten spelen om Landstede in deze bekerronde van het lijf te houden. Landstede is de onbetwiste koploper. Maar onze mannen hebben deze week getraind, vol overgave, met de focus volledig op deze wedstrijd..Er is hard, vies en veel getraind!!

20.20: Laatste bespreking met de coaches. Mannen zullen het verder alleen moeten doen. DIT zijn de wedstrijden....
20.25: De tribune valt stil. De spanning wordt voelbaar..
20.30: Oké, kom maar op. “LEIDEN HARDWORK ", en het veld op!
Sprongbal voor Landstede, plaatsen de bal en scoren.  ZZ neemt over. Maken mooie move, spelen zich vrij ..en driepunter ZZ 3-2. Aanval Landstede, verdedigende rebound ZZ, aanval ZZ en.. mis. Landstede neemt over, speelt de bal rond, zoekt de aanval en komen onderweg ZZ tegen. Actie levert Landstede vrije worpen op. Mis. Pakken wel hun eigen rebound. ZZ onderschept, schakelt over op de aanval, schotpoging en mis..  Tempo is hoog. Gaat gelijk op in deze fase. 3-6 en weer vrije worpen Landstede. Eén raak, één mis. ZZ neemt over en forceert twee vrije worpen. Nu erin!! Rolt erin en.. eruit. Wel eigen rebound te pakken. Actie gaat over. ZZ bouwt op, splijtende pass..Landstede blokkeert poging.  Vrije worp ZZ en erin.. 4-9.. .en weer twee vrije worpen ZZ.  Netje, en mis. ZZ gaat lekker. 7-9 halverwege. Pang!! Driepunter ZZ: van achterstand naar voorsprong! Tribune komt niet voor niets.. 10-9. Shit ..twee driepunters Landstede. Time out ZZ bij stand 10-18. ZZ heeft even geen antwoord op de driepunters van Landstede: 12-23.En einde kwart.

Alexander en Sam waren al geblesseerd, Wesley strompelt net weg, met dikke enkel, op weg naar het ziekenhuis. One man down! Wedstrijd gaat verder. 12-24. Een uitgedund ZZ kan niet voorkomen dat Landstede wegloopt naar 14-28.. ZZ is gehavend, maar blijft gaan. Mooie driepunter ZZ, en volgende  aanval ZZ.  Ja hoor, ook weer erin.. 17-35. Steal ZZ, blijft bij schotpoging. Jaloers kijken we naar de volle bank van Landstede..
Rebound ZZ. Vechtend ZZ. 17-37..vrije worpen ZZ. 18-37. Actie ZZ wordt bestraft. Drie vrije worpen Landstede: 18-43.. En rust. Poeh.. Wij hebben dit kwart zes punten gescoord, Landstede deelt een flinke tik uit door er in dit kwart twintig in te leggen.

Dit zullen we niet meer gaan winnen. Dat was ook niet verwacht. We zullen er echter wel een flinke tand bij moeten schakelen.

ZZ opent aanval. Scoort als eerste: 20-43. ZZ blijft er vol voor gaan. Landstede scoort én vrije worp. En dan, op het moment dat het bij ZZ beter gaat lopen: two men down. Volgende blessure, Jessy is gemangeld en stapt geblesseerd van het veld: op naar Antoniushove bij een stand van 22-47.

Van de coach vernamen wij dat ZZ is blijven vechten, in het derde kwart de schade heeft beperkt, om vervolgens het vierde kwart te winnen!
Vanuit het LUMC: Enkel Wesley niet gebroken, schade even afwachten, maar lijkt mee te vallen.
Vanuit Antoniushove: Jessy zit in het gips.

Hoe dan ook: er is strijd geleverd! Volgende pot: aanstaande vrijdag om 21.00 uur in en tegen Hoofddorp.