53-51

Datum: zaterdag 18 januari 2014 · 17:30

ZZ Leiden U18 klimt naar vierde plaats

Zorg en Zekerheid Leiden U18 heeft zaterdag een belangrijke overwinning geboekt. Door de 53-51 zege RTC Groningen klimt Leiden naar de vierde plaats.

Zaterdag 18 januari. Vandaag spelen wij, de U18, thuis tegen RTC Groningen. Wij staan op de vijfde plek. Waterland heeft twee punten meer, maar U18 heeft wel één wedstrijd minder gespeeld. De vierde plaats komt in zicht..

We spelen met dezelfde instelling als vorige week: geen bespiegelingen, punten moeten we hebben. Punten die vorige week pas laat in het vierde kwart werden veiliggesteld..

“Leiden hard work“ en actie.. Sprongbal voor Groningen. Groningen in de aanval.. Onderschepping ZZ, dreigen en..eerste punten zijn voor ons. Groningen aanval, draaien makkelijk weg van onze defense en 2-2. Groningen op dreef, pakt volgende punten en zet de druk erop: 2-8. ZZ wisselt en komt soort van terug. Met een lekkere dunk brengt ZZ de stand halverwege op 6-11. ZZ profiteert van foutje Groningen: 8-11. Zonder foutje 9-11. Tribune komt tot leven. Groningen helaas ook! Eindstand eerste kwart: 9-16.

Moet en kan beter..ZZ pakt de handdoek op! Onderschepping Groningen. Tempo gaat omhoog, wedstrijd komt tot leven. Eerste punten voor ZZ. Groningen geeft ons geen kans en pakt ons terug. ZZ aanval, snelle combinatie en.. mooie driepunter ZZ!: 14-18. En, je verwacht het niet, de volgende twee aanvalspogingen van ZZ raak. ZZ verdedigt goed. Brengt Groningen in problemen. We lopen langzaam maar zeker in. Halverwege kwart: 20-22. ZZ stoomt door, brengt stand op 24-24. En nu eroverheen mannen! Helaas, het zijn de verkeerde mannen die naar mij luisteren. Groningen zet aan. Stand rust: 27-30.

29-30, 31-30.. Wat heeft er in de thee gezeten? ZZ knalt erin. Lekker begin van tweede helft. Groningen komt helaas ook tot leven: 33-32, 33-34. Nog niets beslist. ZZ blijft gaan. Pakt eigen rebound, Groningen blokkeert, vrije worp ZZ en weer gelijk. 34 beiden. Nog vijf minuten..balverlies Groningen. Dé kans voor ZZ om voor te komen.. Aanval ZZ, schot, in het netje.. en er weer uit. Groningen put hier zelfvertrouwen uit, scoort koelbloedig en pakt de voorsprong. Spel gaat nu in hoog tempo op en neer. Blijft retespannend: 34-36. Time out ZZ.. Helpt. Aanval ZZ: 36-38. Gaat het lukken? ZZ trekt wederom gelijk: 38-38. Shit 38-40.

Start vierde kwart. Twee punten achter. Is niet veel, maar genoeg om te verliezen. Het worden tien spannende minuten.. ZZ vol op de aanval, komen er simpelweg niet door! En dan, gaatje in defense Groningen: ZZ profiteert. En gelijk... 40-40 met nog acht minuten. Driepunter ZZ brengt ons op voorsprong.. Tweede driepunter geeft ons wat lucht.. Slagveld, actie, geluiden, en als de mist optrekt staat 48-44 op de klok. Met nog vier minuten. Groningen doet laatste poging: brengt spanning met driepunter volledig terug: 48-47.. ZZ staat er nu. Time-out Groningen op 50-47. Groningen raakt in paniek, twee vrije worpen ZZ, time-out Groningen. Ga maar douchen Groningen! ZZ geeft dit niet meer uit handen: we klappen voor de mannen. Als zij zich omdraaien om naar de kleedkamer te gaan, zien we de stand van 53-51 op het board staan. Eventjes veertien uur trainen en dan mogen we weer..