Datum: zondag 6 oktober 2013 · 15:00
Team: U18
Locatie: Zwolle

Pak slaag voor ZZ Leiden U18

Zondag, 6 oktober; terwijl heel Leiden herstellend is van 4 oktober, dierendag, doemt voor ons de wedstrijd op tegen dé te kloppen ploeg van dit jaar: Landstede Zwolle. Waar onze hal, laten we maar zeggen, karakter heeft, is de hal van Landstede ronduit imponerend.

Twee wedstrijden gespeeld. Twee gezichten. De aftrap van het seizoen tegen Apollo was imponerend. ZZ controleerde, hield het tempo hoog en was de beste. Tegen Harlem Lakers leek het of er een ander ZZ team stond. Hebben van onszelf verloren. En Vandaag? Vandaag wordt pittig.

Onze mannen komen de arena in. In hoog tempo wordt er ingespeeld. Laatste aanwijzingen van de coach, en met een ‘ZZ hardwork’ op naar de sprongbal.

Game om! Sprongbal: Leiden, Leiden mist, Zwolle herstelt en gelijk eroverheen.. Emotie knalt door de zaal: 4-0 Zwolle. Kom op mannen! Leiden komt terug. 4-2. Spel golft op en neer. Driepunter Zwolle.. ZZ moet aanpoten: 9-2halverwege. Pfff.. Hoezo zondagsrust? Leiden verliest grip. Pak slaag dreigt. Achterstand loopt in hoog tempo op: 18-2 met nog drie minuten te gaan. Teleurstellend 20-4 eindstand eerste kwart.

Dit komt hard aan. Hoe verder? ZZ knalt erin en maakt eerste punten. Zwolle corrigeert. Vrije worpen ZZ: 22-7.. ZZ scoort, Landstede ook. ZZ naar het bord, levert vrije worpen op. En nu wél erin: 26-11, 28-13.. Landstede zet druk, bouwt verder uit tot 38-13 met nog vijf minuten op de klok. Score ZZ, en vrije worp. Hangen..driepunters Landstede, alles gaat erin.. Landstede pakt onwaarschijnlijk uit. ZZ snakt naar de rust. Buzzer gaat op 50-17.

Hoe komen de mannen de kleedkamer uit? Kunnen we er nog een wedstrijd van maken? We komen erin bij een stand van 54-19 in het derde Kwart. ZZ probeert het echt. Maar het is simpelweg niet goed genoeg. Het is een crime om met zo’n achterstand te spelen. Notulist ziet niets terug van de intensieve trainingen. Geen speler die scheldt en schoffelt. De troostprijs: het vierde kwart wordt voor de statistieken door ons gewonnen, maar de pot is al gelopen. Eindstand  79-41.. Douchen en naar huis.. Morgen weer een dag...
We kunnen beter één keer met 38 punten verliezen dan 38 keer met één punt.