59-47

Datum: zondag 13 oktober 2013 · 16:30

U18 niet tevreden, maar wel twee punten rijker

Zorg en Zekerheid Leiden U18 speelde vandaag tegen de leeftijdsgenoten van BV Hoofddorp. De Leidse jongens speelden niet goed, maar pakten wel de winst met 59-47.

Zondag, 13 oktober. Aan het eind van een donkere, totaal verregende herfstdag maken wij, de mannen van ZZ U18, ons op om de strijd aan te gaan met BV Hoofddorp. Nou ja, niet heel BV Hoofddorp, slechts de U18 heeft de reis gemaakt naar Leiden.

Wat brengt vandaag? Eén pot gewonnen, twee verloren. Kortom: vandaag moet gewonnen worden. We gaan het zien ..

Warming up is begonnen. 22 minuten tot aanvang. De hal stroomt vol, scheidrechters lopen warm. We zijn er klaar voor..

Sprongbal voor Hoofddorp. ZZ opent met mooie driepunter. Volgende actie ZZ levert twee vrije worpen op: 4-0. Lekker begin. En de 6-0 gaat in het netje. 9-0 na drie minuten.. Hoofddorp pakt z’n eerste punten. 13-4 halverwege. Geen spannende pot.. ZZ loopt makkelijk uit. Goed voor het zelfvertrouwen. En dan, terwijl ik dit zeg, laat ZZ Hoofddorp weer in de wedstrijd komen tot 15-8. Time-out ZZ. Heeft geen effect. Hoofddorp knalt ‘m er gelijk weer in. En ineens...is de spanning voelbaar. 15-12. En scoren, vrije worp, hangen.. Twee minuten, 18-12. De toeschouwer geniet. Tribune komt tot leven. En in de buzzer maakt Hoofddorp heel stiekem 18-14.

Hoofddorp komt sterk terug 18-16. Deze partij hebben we nog niet gewonnen. 18-18. Na vijf minuten scoort ZZ een mooie driepunter en neemt de leiding weer over. ZZ komt goed weg als bal uit de basket rolt. Rommelige pot. 21-19 halverwege. We mogen dit niet verliezen.. Tweede time-out ZZ. Hervatting... Uit vrije positie kan Hoofddorp makkelijk scoren. 23-23. Waar blijft het gevecht? In de laatste minuut komt Hoofddorp voor het eerst voor. 27-31 en rust.

We zien het gebeuren. Maar ZZ mág dit niet verliezen. Als we deze pot verliezen, bungelen we volkomen verdiend onderaan. Wat wordt in de kleedkamer besproken? Eerst maar de start van het derde kwart afwachten.

In de eerste vijf minuten van het derde kwart heeft ZZ de wedstrijd (tot onze opluchting) weer naar zich toegetrokken en zien we een stand van 38-35. Het is een wedstrijd voor de punten. We spelen niet goed, maar wie weet dat nog over drie maanden? Langzaam maar zeker lopen we weg van Hoofddorp. Eindstand derde kwart 48-39.

Gelopen race, dacht de notulist. Mooi niet. Wederom laat ZZ Hoofddorp de ruimte en gaat Hoofddorp volle bak in het begin van het vierde kwart. Nog zeven punten voorsprong met nog acht minuten te gaan. Hoofddorp loopt verder in. Vierde time-out ZZ bij de stand van 48-43. De wedstrijd kantelt dan toch.. ZZ herpakt zich en brengt de voorsprong weer terug op zeven om deze verder uit te breiden tot tien punten.. De punten zijn binnen. Eindstand 59-47. Opgelucht maar niet tevreden gaan we op huis aan.