48-63

Datum: vrijdag 27 september 2013 · 17:00

Eerste verlies voor ZZ Leiden U18

Na een succesvolle oefencampagne en een grote winst in de eerste competitiewedstrijd, heeft ZZ Leiden U18 de eerste nederlaag geleden. Het bezoekende Harlemlakers bleek zaterdag met 48-63 te sterk.

Vooraf hadden wij ze, samen met BC Apollo en Zwolle, als grootste concurrenten in onze poule ingeschat. Dit bleek helaas een terechte inschatting. De tegenstander was op alle terreinen net iets beter en feller waardoor Leiden continu achter de feiten aan moest lopen.

Na twee kwarten was de achterstand nog wel te overzien. In een wedstrijd waarin de punten duur waren, was de ruststand slechts 26-29. Nog ruimte genoeg om de wedstrijd in Leids voordeel te laten kantelen zou je denken. Het derde kwart werd echter het slechtste. Leiden kom de tegenstander niet meer afstoppen en eigen scores waren er te weinig, zodat een 10-21 verlies van het derde kwart moest worden genoteerd.

Gelukkig ging het in het laatste bedrijf verdedigend weer wat beter, maar dat was niet genoeg om de achterstand in te lopen. Met een eindstand van 48-63 kreeg de wedstrijd in Harlemlakers een terechte winnaar. Leiden U18 zal weer het frisse aanvalsspel van de eerste wedstrijden moeten gaan spelen om komende zondag de volgende concurrent, Zwolle, te verslaan.