64-95

Datum: zondag 22 september 2013 · 16:00
Locatie: Amsterdam

U18 start met winst op BC Apollo

Zondag 22 september 2013, eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen voor Zorg en Zekerheid Leiden U18. Uit tegen Apollo. Niet de minste. Voor ons hebben het bolwerk onder 18 en ZZ U16 het goede voorbeeld gegeven en van BC Apollo gewonnen. Zijn alle goede mannen van BC Apollo door naar onder 18 1? We gaan het meemaken.

Met een " ZZ..Hardwork" komt Zorg en Zekerheid Leiden het veld op. Buzzer gaat. Bal de lucht in. De eerste sprongbal van het seizoen is voor ZZ. 0-3 na vijf seconden. Bal gaat in hoog tempo rond. Vrije worp ZZ ..mis. Twee minuten gespeeld, stand blijft 0-3. Mooie  aanval ZZ 0-5, onderschepping ZZ,  0-7. ZZ  op dreef. Time out Apollo. Met nog zeven minuten te gaan. ZZ jaagt. Zet Apollo onder druk. 0-11..halverwege. Pff..Spannende pot. Apollo komt terug  ...7-16 op drie minuten. Time out Leiden op twee minuten. Hoog tempo blijft. Benutte vrije worpen van ZZ brengen stand op 9-18. Einde spannend eerste kwart bij de stand 11-24.

Kunnen we dit tempo blijven spelen? Hierop is tenslotte getraind. Apollo scoort als eerste. ZZ er gelijk overheen. 13-27. Driepunter Apollo. Spel gaat over en weer...met zweet in de handen staan we aan de zijlijn. 15-29 na drie minuten. Tempo ligt ongemeen hoog. Driepunter ZZ brengt stand op 17-34. Time out Apollo. Onze mannen komen het veld weer op. Bal Apollo en gaan....overname ZZ ...19-36 halverwege het tweede kwart. Apollo vecht zich terug met driepunter. 25-40 met nog drie minuten tot de thee. Time out ZZ. Gevecht gaat verder... Gaan de rust in bij 30-54.

Hoe komen onze mannen de kleedkamer uit? Behouden ze de focus? Ongeacht de uitslag: complimenten aan het team. Wat een inzet. De coaches leven volop mee en sturen de spelers. Ouders die er niet bijzijn missen echt iets!

Apollo scherp de kleedkamer uit. Pakken de eerste punten. ZZ knalt er gelijk overheen:32-56. Door goed positiespel ZZ lopen we verder uit naar 34-63. Driepunter Apollo. Pot vol emotie. 37-65 met nog zeven minuten te gaan. En dan.. met een prachtige actie van ZZ vanuit de defense één streep naar voren en plop, in het netje. En toch laten we Apollo terugkomen. 46-67 halverwege. Time out ZZ. Apollo voert de druk op en verkleint de achterstand tot 18 punten met nog vier minuten. ZZ herpakt zich en begint vierde kwart met een 51-75 voorsprong.

Hervatting. Apollo probeert, ZZ doet het. Beide teams blijven er vol voor gaan. Wordt veel bewogen, weinig gescoord. 53-77 na 2,5 minuut spelen. Wij hebben twee spelers met vijf p’s aan de kant en een aantal met drie en vier. Er wordt echt voor gevochten! ZZ laat dit niet meer lopen. Voorsprong halverwege bedraagt 27 punten. We spelen met de wetenschap dat we dit niet meer uit handen gaan geven. De winnaar komt uit Leiden. Na een wedstrijd vol emotie halen we nét niet de honderd en eindigen we met 64-95. Met een hoop tevreden mensen gaan we de auto's in. Op weg naar huis…