60-76

Datum: zondag 16 maart 2014 · 19:00

Flames te sterk voor U20

Zorg en Zekerheid Leiden U20 heeft zich tegen GasTerra Flames niet kunnen revancheren voor de nederlaag met veertig punten verschil. Maar de Leidse talenten gaven het dit keer niet cadeau. Na een uitermate slecht begin, kwam de Leidse ploeg toch nog goed terug. Niet voldoende voor de winst, maar GasTerra Flames heeft voor de 60-76 zege wel degelijk moeten werken.

Na een desastreus verlopen uitwedstrijd waarin met ruim 40 punten verschil werd verloren, kwam afgelopen zondag Flames op bezoek in de Vijf Meihal. De thuisploeg was gebrand op een beter resultaat, maar al in het eerste kwart liet GasTerra Flames duidelijk zien dat de Groningers de baas waren: 12-26. Langzaam maar zeker herstelde ZZ Leiden zich en het tweede kwart eindigde dan ook in een redelijke 18-18 stand, waardoor de ruststand werd bepaald op 30-44.

In het derde kwart kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd: de achterstand van veertien punten bij rust werd teruggebracht tot acht: 48-56. Helaas versnelden de Flames op dat moment en had ZZ Leiden niet de kracht om verder aan te haken. Bij 53-64 ging het laatste kwart in. De wedstrijd kabbelde naar het einde en bij 60-76 moest de thuisploeg zich gewonnen geven.

De coaches Mulder en Reitsema waren ondanks het verlies toch tevreden: “Afgezien van het eerste kwart heeft het team zich kranig verweerd. We werkten hard en hebben uiteindelijk de laatste drie kwarten met slechts twee punten verschil verloren. Helaas hadden we niet de kracht meer om het laatste kwart nog harder aan te zetten.”