Datum: zondag 19 januari 2014 · 11:00
Team: U22
Locatie: Zwolle

U20 ten onder tegen koploper Landstede

Het U20-team van Zorg en Zekerheid Leiden had wederom een zware wedstrijd op het programma staan. Tegen het sterke Landstede werd in Zwolle na een 38-30 achterstand bij rust verloren met 75-59.

Waarbij in de thuiswedstrijd de spanning te snijden was (deze wedstrijd werd in de slotfase verloren met vier punten verschil), kwamen de bezoekers uit Leiden er dit keer niet aan te pas. Om 12.00 uur luidt het beginsignaal van de scheidsrechters en het is ZZ Leiden dat de eerste voorsprong neemt: 6-8 na vier minuten spelen. Vervolgens komt Landstede in het juiste ritme en loopt uit naar 22-15.

Het tweede kwart gaat lang gelijk op in score en het verschil wordt minimaal uitgebouw naar acht punten bij rust: 38-30.

In de tweede helft komt ZZ Leiden nog een keer terug naar 41-35, maar dan is de koek op. De thuisploeg, die heel fysiek mag spelen, ruikt zijn kansen en drukt door naar 63-46. Daarbij valt op dat met name van achter de driepuntlijn de thuisploeg met negen rake scores erg zuiver is in het afmaken.

Het laatste kwart zet ZZ Leiden nog een keer aan. De Leidse ploeg wint dit kwart wel met 12-13, maar de overwinning gaat terecht naar de betere thuisploeg: 75-59.