60-65

Datum: zondag 12 januari 2014 · 18:00

Verlies voor U20 tegen Den Helder Kings

Zorg en Zekerheid Leiden U20 heeft de eerste wedstrijd van 2014 niet kunnen winnen. Na een achterstand van dertien punten bij rust, zette ZZ Leiden U20 in het laatste kwart een eindsprint in. Helaas voor de Leidenaren bleef Den Helder Kings net overeind: 60-65.

De eerste wedstrijd in de tweede seizoenshelft en van 2014 vond plaats in de Vijf Meihal. Den Helder Kings (de nummer twee in de competitie) was afgelopen zondag te gast. De uitwedstrijd was verloren gegaan met 76-70. Met belangstelling werd naar deze wedstrijd uitgekeken.

Tot 13-14 gaat de wedstrijd gelijk op, maar het is Den Helder Kings dat aan het eind van het eerste kwart voor staat met 13-21. De Leidse verdediging is niet scherp genoeg en spelverdeler Kevin Landman (totaal 17 punten) maakt hier gretig gebruik van. Wederom een eindspurt aan de kant van de bezoekers zorgt ervoor dat ZZ Leiden halverwege tegen een ruime achterstand aankijkt: 24-37.

De thuisploeg komt echter scherp uit de kleedkamer en bij 33-37 vluchten de bezoekers in een time-out. Den Helder loopt dan weer uit naar 34-42 maar na drie kwarten is er nog van alles mogelijk: 45-48. De bezoeker maken gebruik van de ruimte die aan de grote mannen wordt gegeven en met name Luuk Essenstam (een talent dat overkwam van Lokomotief) scoort belangrijke punten (totaal 20). Bij 49-60 lijkt de wedstrijd gespeeld, maar ZZ Leiden geeft niet op en perst er nog een eindspurt uit. Met nog 30 seconden te spelen is het dan 60-64 als de thuisploeg mist. Een benutte vrije worp van de bezoekers bepaald de eindstand op 60-65.