69-59

Datum: zondag 26 januari 2014 · 18:00

Winst voor ZZ U20

Afgelopen zondag speelde het U20 team van Zorg en Zekerheid Leiden de thuiswedstrijd tegen Rotterdam Basketbal. Na een lang gelijk opgaande wedstrijd was het de thuisploeg die op inzet en mentaliteit de wedstrijd winnend afsloot: 69-59.

Mooi is de wedstrijd niet, wel spannend. De ploegen geven elkaar in het eerste kwart weinig toe. Door twee scoreloze minuten van de thuisploeg aan het eind van de eerste periode staat het 17-21 voor de bezoekers. In het tweede kwart is het juist de thuisploeg die aan de goede kant van de score blijft. Bij rust geven beide ploegen elkaar nog geen duimbreed toe: 33-33.

De tweede helft houden de ploegen elkaar ook lang in evenwicht, want via 38-39 is het na drie kwarten spelen 48-45 in het voordeel van de thuisploeg. Vervolgens zet ZZ U20 aan en slaat een gaatje. Van 57-48 wordt het 65-51. Ondanks het harde spel van Rotterdam Basketball lijft de winst in Leiden.