75-65

Datum: zondag 1 mei 2016 · 16:00

U18 wint eerste wedstrijd halve finale

Het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft afgelopen zondag het eerste duel uit de halve finale van de play-offs gewonnen. In de competitie was nog twee keer verloren van de Basketball Academy Landstede Zwolle, dit keer ging de zege met 75-65 naar Zorg en Zekerheid Leiden. Komende zondag is de return.

Afgelopen zondagmiddag was de Vijf Meihal decor van de eerste halve finale wedstrijd van de play-offs voor U18. Op bezoek komt de Basketball Academy Landstede Zwolle. Aangezien deze ploeg als tweede was geëindigd in de competitie en Zorg en Zekerheid Leiden derde, moest de eerste wedstrijd in Leiden gespeeld worden.

Na een aarzelend begin neemt de thuisploeg het initiatief. Via 11-3 wordt het 23-9. Dit is ook meteen de grootste voorsprong van de eerste helft, want na het eerste kwart is de stand 26-13. De bezoekers trekken haar verdediging aan en komt bij 32-27 terug in de wedstrijd. De ruststand (37-36) geeft aan de twee ploegen weinig voor elkaar onderdoen.

Het derde kwart begin slecht voor de thuisploeg en Zwolle loopt uit naar 39-47. Beide ploegen spelen met wisselende verdedigingen en Zorg en Zekerheid Leiden herstelt zich prima. Middels een spervuur aan driepunters is het na drie kwarten spelen 52-51 voor de thuisploeg. Ook in het vierde kwart is het Zorg en Zekerheid Leiden dat goed blijft spelen. Zwolle heeft op dat moment geen antwoord en de Leidse formatie loopt uit naar 68-53. Driepunters over en weer bepalen de eindstand: die is 75-65 in het voordeel van Zorg en Zekerheid Leiden.

“We hebben een wisselende wedstrijd gespeeld”, constateerde coach René Mulder na afloop. “Hele sterke periodes en zwakke periodes wisselden elkaar in een hoog tempo af. Zwolle heeft een sterke ploeg die nooit opgeeft. Een aantal spelers aan onze kant was iets minder dan normaal, terwijl er anderen waren die het gelukkig goed oppakten.”

De return staat gepland voor komende zondag om 16.00 uur in Zwolle. “We zijn pas halverwege. Het belooft een zware strijd te worden.”