76-66

Datum: zaterdag 17 oktober 2015 · 14:00

Eerste thuiswinst ZZ Leiden U18

Zaterdagmiddag heeft Zorg en Zekerheid Leiden U18 haar eerste winstpartij in de Vijf Meihal behaald. Na 37-32 bij rust werd Apollo Amsterdam verslagen met 76-66.

De thuisploeg opent rommelig en mist te veel van dichtbij. Apollo Amsterdam komt daardoor voor met 2-8. Vervolgens wordt de weg naar de ring wel gevonden en van 11-10 is het na het eerste kwart 22-17. Veelvuldig loopt Zorg en Zekerheid Leiden U18 wat uit, maar Apollo Amsterdam haakt steeds aan. Van 29-22 wordt het 31-29 en van 37-29 is het 37-32 bij rust.

Na vijf minuten in de tweede helft is daar het eerste gaatje van meer dan tien punten: 48-36. Bij het begin van het vierde kwart is de stand 64-49 maar Apollo Amsterdam geeft nog niet op. Met nog vijf minuten te spelen is het 66-58. Zorg en Zekerheid U18 trekt de verdediging vervolgens aan en loopt uit naar 75-58. Daarna is de wedstrijd gespeeld.

“We hebben sterke fases met mindere momenten afgewisseld”, constateerde coach René Mulder na afloop. Verdedigend waren we soms wat zwak, maar op bepaalde momenten weer heel sterk. Reboundend wonnen we de wedstrijd. Minder tevreden waren we over de laatste wedstrijdmomenten en het feit dat we teveel punten van dichtbij hebben laten liggen.”