64-72

Datum: zondag 28 september 2014 · 15:30

U18 komt net tekort tegen Rotterdam

Het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden verloor afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen Rotterdam met 64-72. Door een slechte start moest het team constant in de achtervolging.

Het begin was niet goed. Rotterdam was scherper, speelde agressiever en nam dan ook gelijk een voorsprong die aan het eind van het eerste kwart was opgelopen tot twaalf punten: 10-22. In het tweede kwart herstelde de thuisploeg zich enigszins en kwam terug tot 19-24. Maar een mindere periode zorgde ervoor dat de bezoekers met een 27-38 voorsprong de rust in gingen.

In de tweede helft begon ZZ Leiden goed en kwam weer terug tot 41-45. Maar wat eerder in het tweede kwart gebeurde, herhaalde zich opnieuw. Ook nu liep Rotterdam weer weg naar een voorsprong van elf punten aan het eind van het derde kwart: 45-56.

In Het laatste kwart liep Rotterdam verder weg en bij 46-60 leek de wedstrijd gespeeld, zeker ook omdat het leek alsof een aantal spelers het opgaf en dat is iets wat natuurlijk niet mag. Met de laatste time-out probeerde coach Richard den Os het team dit duidelijk te maken en gelukkig pakten de jongens het op. Beetje bij beetje kwam ZZ Leiden terug en bij 60-64 met nog twee minuten te gaan kon het plotseling nog alle kanten opgaan. De thuisploeg kreeg nog kansen om op twee punten te komen, maar helaas lukte dat net niet en uiteindelijk werd het 64-72 voor de bezoekers.

Coach Richard den Os was niet tevreden over de start van de wedstrijd: “Het is jammer dat we zo slap beginnen. Het leek wel of we onder de indruk waren. Maar het was goed om te zien dat we ons een aantal keren terug in de wedstrijd vochten. Op het laatst hadden we zelfs nog een kans om te winnen. Al was dat wellicht een beetje teveel van het goede geweest. Maar als de jongens leren dat ze veertig minuten hard moeten werken en met lef moeten spelen en niet een stukje wel en dan weer een stukje niet, dan gaan we wel stappen maken.”