53-70

Datum: zaterdag 4 oktober 2014 · 14:45
Locatie: De Hazelaar, Rosmalen

U18 boekt eerste overwinning in Rosmalen

Na de nederlagen tegen Amsterdam en Rotterdam moest U18 afgelopen zaterdag naar Rosmalen voor de wedstrijd tegen the Black Eagles. Het leverde de eerste zege van dit seizoen op voor Zorg en Zekerheid Leiden.

ZZ Leiden begon goed en nam gelijk een 1-9 voorsprong. Hierna werd het slordiger, maar aan het eind van het eerste kwart stond het 12-16. In het tweede kwart kwam de thuisploeg eerst verder terug, maar gelukkig was het verschil bij de rust opgelopen naar acht punten: 26-34. Zonder heel goed te spelen liep ZZ Leiden verder uit en via 35-46 aan het eind van de derde periode werd het uiteindelijk 53-70. Uitblinker was Jelle van Heijningen met 16 punten en 19 rebounds.

Voor het vertrouwen was het goed om deze wedstrijd te winnen, aldus coach Richard den Os. “We hebben goede dingen gezien, maar we moeten nog aan veel zaken werken en sommige dingen hebben tijd nodig.”

Komende zaterdag speelt het team om 18.30 uur thuis tegen Landstede Basketbal.