54-49

Datum: woensdag 13 november 2013 · 19:00
Locatie: Vijf Meihal

ZZ Leiden U18 bekert verder

Zorg en Zekerheid Leiden U18 heeft zich gisteravond voor de volgende bekerronde geplaatst. In eigen huis werd het Rijswijkse Lokomotief na een spannende wedstrijd met 54-49 verslagen.

Woensdagavond 13 november: Cupnight! In de eliminatieronde van vanavond ontmoeten wij onze volgende tegenstander, Lokomotief. Niet uit Moskou, maar gewoon ...uit Rijswijk. Een tegenstander met een verleden..De wedstrijden tegen Loko zijn wedstrijden op het scherp van de snede.
Afgelopen zondag hebben we een behoorlijk pak slaag gekregen. Zijn de mannen voldoende hersteld? Afwachten... Harde regen klettert op het dak, de tribunes goed gevuld. Ideale sportavond!

‘HARD WORK’ en gaan.. Eerste aanvallende actie Loko, rebound ZZ en.. uit..Loco in de aanval. Volop actie onder het board van ZZ, maar het is Leiden dat het eerste scoort na één minuut. Volgende aanval ZZ levert twee vrije worpen op en....erin: 4-0.. Hoog tempo, snel spel. ZZ is afgelopen zondag vergeten lijkt het. Schotpoging Loko levert rebound ZZ op. Hierop volgende vrije worpen ZZ, gaan er ook in... Zo dan!
Na vier minuten scoort Loko voor het eerst, krijgt de smaak te pakken, scoort weer en plakt daar een driepunter aan vast. 6-7 en op achterstand. Loko op stoom, neemt afstand en loopt in no time uit tot 8-15. Op de tribune ondersteunen de ‘grote broers’ van ons team, de H2, ons team luidkeels. Nog drie minuten op de klok. ZZ kijkt, overlegt en bijt zich vast, stopt de Lokomotion en herstelt. Einde eerste kwart: 11-15.

Beginfase tweede kwart verloopt vol emotie. ZZ scoort, Loko er gelijk weer overheen. Zijlijn ZZ, actie, P’tje Loko: vrije worpen ZZ.. en mis..Waar op de training alles lukt, is spelen voor het eggie echt anders. De pot gaat volledig gelijk op. ZZ kruipt dichterbij. Stand met nog drie minuten te gaan 17-19. Driepunter Loko. ZZ herstelt, scoort een tweepunter en ja hoor: terug van weggeweest: de driepunter. 22-22, laatste minuut. En volkomen in stijl: 24-24 bij rust.

Willen we deze eliminatieronde overleven, dan moet de druk erop! Aanval Loko: hangen. Onderschepping Loko, schotpoging, bal rolt ring in en.. weer uit.. Rebound ZZ. Splijtpass naar voren en plop. Punten ZZ. Loko reageert gelijk: in het netje. ZZ neutraliseert, pakt initiatief én de voorsprong. Voor even dan. Loko brengt evenwicht weer terug: 32-32 na vier minuten.. Maar ZZ blijft gaan en met een driepunter wordt de ban, en daarmee Loko, gebroken. 39-36, laatste actie ZZ dit kwart brengt score op 41-36.

Finale kwart. Vijf punten om te verdedigen. Steal ZZ en zeven punten voorsprong. Vrije worp ZZ en hangen.. acht punten, negen punten voorsprong. Wordt nu feestje.. Tribune leeft volop mee. H2, ouders, trainers, alles wat kan schreeuwen schreeuwt!! Onze mannen gaan volle bak. Onze defense is waterproof...49-37. Nog zes minuten. Aanval wordt vloeibaar. Piepklein gaatje, past net en ja hoor.. ZZ prikt ‘em erin. Time-out. 52-44 met nog 2.24 op de klok. Mag niet meer uit handen gegeven worden. Doen we ook niet! Met een 54-49 danken de mannen hun uitbundige publiek!