83-44

Datum: zondag 27 april 2014 · 17:00

U18 sluit seizoen met ruime winst af

Voor Zorg en Zekerheid Leiden U18 stond er in de laatste wedstrijd weinig meer op het spel. De ploeg eindigt op een vijfde plaats, of er nu gewonnen of verloren wordt. Maar in de slotwedstrijd van het seizoen, in de Vijf Meihal, wilde U18 toch nog even wat laten zien. Celeritas uit Groningen kreeg met 83-44 klop.

Zondag 27 april, 17.00 uur. Vandaag spelen we als ZZ U 18 onze laatste wedstrijd. Gelukkig thuis, in onze oude vertrouwde Vijf Meihal. We hebben een heel jaar lang het land doorgekruist, langs de weg koffiegedronken, gebeld met de tegenstander of ze voor ons shirtjes hadden toen we die vergeten waren, spelers onderweg opgehaald vanaf Schiphol, getraind, heel veel getraind én gespeeld. Vandaag wacht ons wedstrijd nummertje 30 van dit seizoen. De tegenstander is Celeritas. Uit Groningen. Ongeacht de stand zullen we op de vijfde plek eindigen.

De laatste paar wedstrijden is door onze mannen gespeeld op het scherp van de snede. Ik hoop dat ze vandaag, voor hun hondstrouwe publiek, dat weer kunnen laten zien. Nog vijf minuten. Dan begint de wedstrijd. De mannen komen voor het laatst het veld op.

"Leiden hardwork." Het team wel, het scorebord niet, en toen .. weer wel.. Sprongbal ZZ en eerste punten binnen vier seconden: 2-0. Aanval Groningen, rebound ZZ. Eerste vrije worpen ZZ: 3-0, 4-0. ZZ laat Groningen terugkomen tot 4-4. ZZ versnelt iets en zie, voor het overige komt Groningen in dit kwart niet echt voor. Met 18-8 gaan we naar het volgende kwart.

Het tweede kwart geeft eenzelfde beeld te zien. ZZ dat steeds beter in het spel komt. Groningen volgt. Meer kan het niet doen: 28-9, met nog zeven minuten te gaan.. ZZ-spelers weten elkaar te vinden. Soepele combinaties volgen elkaar in hoog tempo op. Met een stand van 44-15 in de achtste minuut is de spanning er af en is de vraag nog op we de 50 halen voor rust: 46-15, 40 seconden, vrije worpen ZZ: 47-15. En de 48ste is een feit. Ruststand 48-17, die ‘50’ doen we zo wel even.

Ik hoef niemand uit te leggen dat nu het motivatiespook om de hoek komt kijken. Hopen dat de mannen in het vervolg kunnen blijven gaan! Dat ze de motivatie kunnen vinden voor het vervolg..
50-17, met nog negen minuten te gaan in het derde kwart. Waar we bang voor waren, gebeurt. ZZ heeft moeite de motivatie te vinden. Groningen stopt ZZ en consolideert de achterstand: 57-27 halverwege, 65-33 einde derde kwart.
ZZ wil met een mooie stand dit seizoen afsluiten. Ook dit kwart was een afspiegeling van het voorgaande kwart. 76-39 met nog drie minuten op de klok. Met een eindstand 83-44 komt er een eind aan dit seizoen.
Dit was de laatste wedstrijd en daarmee het laatste verslag. Ik heb met veel plezier aan de stukjes gewerkt en hoop dat er een beetje doorheen te komen viel.