93-32

Datum: zondag 20 oktober 2013 · 15:00

U18 zonder moeite door naar tweede ronde van de beker

Zondag, 20 oktober... Met de najaarszon in de rug komen onze jonge honden één voor één aanfietsen voor de wedstrijd van vandaag.  Niet zomaar voor een wedstrijd. Vandaag wordt er afgerekend!

Waar een verloren wedstrijd in de competitie niet direct einde verhaal betekent, is het vandaag ‘up or out! We spelen namelijk om een plek in de volgende ronde van de beker. De tegenstander van vandaag, Groningen, moet overwonnen worden.
Goed gevulde tribune. Ook trainers en coaches van onze andere teams zijn er! Prima sfeertje..

‘ZZ Hardwork’ en gaan.. Binnen vijf seconden twee vrije worpen voor ZZ. Deze kansen worden niet benut! Tempo ligt hoog. Groningen gaat er vol in. Eerste serieuze aanval Groningen afgeslagen. Wij zijn de onderliggende partij in de beginfasefase van de wedstrijd.. Groningen opent de score. ZZ komt laat op stoom, maar neemt dan resoluut de voorsprong. Stand na vier minuten 4-2... Langzaam neemt ZZ het heft verder in handen om, dan toch weer eenvoudig, uit te lopen tot 18-4..

ZZ begint voortvarend aan het tweede kwart. Tempo ligt hoog, actieve coaching van bank. In no time liggen er weer vijf voor ZZ in het netje. Hoezo visitekaartje afgeven! Score Groningen is volledig opgedroogd. 23-4 na drie minuten.. ZZ heeft er zin in en speelt lekker. Groningen brengt met een driepunter de score op 25-11.Hiermee eindigt de score van Groningen in dit kwart. Met een stand van 35-11 gaan we de rust in.

Het is de coach van Groningen niet gelukt in de rust het mentale tij te keren. ZZ gaat in hoog tempo verder met scoren. Wederom geen top wedstrijd, maar voor een goede pot heb je twee partijen nodig! 41-11 met nog zeven minuten te gaan. Groningen heeft wel kansen, ook vrije worpen. Maar weet het net slechts incidenteel te vinden, waar het tempo van ZZ hoog ligt. 52-13 op drie minuten. Dit verschijnsel is iets dat we vaker in deze tijd van het jaar tegenkomen, alleen betreft het dan inmaken van groente en fruit. Niet leuk voor Groningen. Maar aan de top is het hard! Eind derde kwart 58-21.

Het spelverloop in het vierde kwart laat eenzelfde beeld zien. Onze mannen houden de focus! We gaan door naar de volgende ronde met een eindstand van 93-32.