73-59

Datum: zaterdag 26 oktober 2013 · 20:00

Klinkende zege voor U18

Zorg en Zekerheid Leiden U18 heeft afgelopen zaterdag een prima overwinning geboekt. Op vertrouwde bodem werd Almere Pioneers met 73-59 terug naar de polder gestuurd.

Zaterdagavond, 26 oktober om 8 uur. De muziek knalt uit de speakers. De wedstrijd voor vanavond gaat tussen onze mannen, ZZ onder 18, en Almere Pioneers. Behoorlijk wat publiek op de tribune. Onze zesde wedstrijd van het seizoen alweer. Twee verloren, vier gewonnen.

Warming up gaat in een pittig tempo. Lekker tijdstip om te spelen. Wen er maar aan mannen! Het eerste speelt altijd op dit tijdstip.. Tijd. Spelen maar..

Sprongbal voor Almere, steal ZZ, schotpoging..naast. Actie levert wel gelijk twee vrije worpen voor ZZ op. Concentratie en: 2-0. Tijd op de klok: 9.48! Dat belooft wat. Volgende score ook voor ons. Almere komt terug. Niet voor lang. ZZ neemt over en wordt gestopt. Ook deze vrij worpen van ZZ knallen erin. Almere reageert met een driepunter: 8-7. Halverwege. ZZ kán het, Almere doet het. Pot gaat op en neer. Hectiek. Schreeuwende tribunes waar Almere de punten pakt. Time out ZZ bij 9-13.. Tips coach werken, want de wedstrijd kantelt, ZZ komt terug en met 19-19 wordt het eerste kwart afgesloten..

Met een knallende driepunter opent ZZ het tweede kwart én de score. ZZ geeft vol gas! 25-19 na één minuut. Zo dan! Tempo lekker hoog. Publiek Almere moppert. Almere geeft alles. Publiek zweept spelers op. Maar ZZ speelt zoals het scoort. Soepel! 32-23 halverwege het kwart. Met een prachtige driepunter breekt ZZ Almere: 37-23. Lijkt het. Want ZZ laat het toch weer liggen. En Almere raapt het op. 39-31 en rust.

Hoe komen de mannen de kleedkamer uit? Erop en erover? Vlijmscherp? Niet echt. De eerste punten zijn voor Almere. ZZ neemt over. Actie, kans en..uit. Was niet nodig. Voelt nog niet lekker. Scherp Almere vecht voor hun laatste kans en verkleint de achterstand: 41-35. Het is nog niet gedaan! Spel golft op en neer. Almere, ZZ, volop actie! Mooie zaterdagavond voor de toeschouwer. Steal ZZ wordt teruggestolen. Voorsprong ZZ tien punten. Eindstand derde kwart: 53-43.

Nog niets van te zeggen. In theorie kat in ’t bakkie: moet de kat wel blijven zitten! Met ‘hard work’ komt Leiden voor het laatste kwart het veld op. Eerste actie leidt tot vrije worpen ZZ: 54-43,55-43. ZZ is nu wel scherp, geeft Almere geeft kans meer en loopt gecontroleerd uit tot 61-47. Time-out Almere is uitstel van executie. ZZ loopt langzaam maar zeker uit. We halen een klinkende en verdiende overwinning met een eindstand van 73-59.