61-59

Datum: zaterdag 12 april 2014 · 16:30
Locatie: IJmuiden

ZZ Leiden U20 laat punten achter in Velsen

De laatste wedstrijd van de competitie speelt Zorg en Zekerheid Leiden U20 in Velsen tegen Akrides. Lange tijd leek de winst meegenomen te worden naar Leiden, maar in de slotfase moest de U20 van coach René Mulder toch capituleren voor Akrides: 61-59.

Het begin van de wedstrijd is duidelijk voor het Leidse team. Via 4-12 lopen de Leidenaars uit naar 12-23. Het stugge en fanatiek spelende Akrides komt bij 17-23 terug in de wedstrijd, maar ZZ Leiden herstelt zich bij rust. Beide ploegen gaan pauzeren met een 23-34 stand in het voordeel van ZZ Leiden.
De tweede helft kenmerkt zich door een opeenstapeling van fouten. Spelers die niet meer in organisatie lopen en een nog fanatiekere thuisploeg, luid aangemoedigd door het publiek, ruikt zijn kans en komt terug tot 42-47. ZZ Leiden staat nog steeds aan de goede kant van de score en bij 51-54 met nog vijf minuten te spelen lijkt er niets aan de hand. Verkeerde Leidse beslissingen en twee drietjes van de thuisploeg later en het is 57-54. ZZ Leiden scoort dan 57-57, maar het is de thuisploeg die er toch met de winst vandoor gaat: 61-59.

Coach René Mulder: “We hebben een leerzaam seizoen achter de rug. Veel spelers die ingepast moesten worden en moesten wennen aan het niveau. Doordat we zes wedstrijden met vier of minder punten verschil verloren, zijn we als zevende geëindigd, terwijl dat ook vijfde kon zijn. Meer zat er voor dit seizoen niet in.”