62-50

Datum: zondag 8 december 2013 · 19:00

Goed herstel ZZ Leiden U20

Het U20 team heeft de vieze smaak van de (veel te) ruime nederlaag in Groningen weggespoeld met een mooie teamoverwinning thuis tegen BC Apollo Amsterdam: 62-50.

De (wedstrijd)punten zijn schaars in het duel tegen de nummer vier van de competitie. Toch is het de thuisploeg die met heel veel inzet speelt en via een 16-9 na tien minuten spelen een 30-21 ruststand op de borden zet. Er wordt stevig verdedigd en de ploegen komen moeilijk tot scoren.

Het lukt ZZ Leiden om twee maal een ruime voorsprong te nemen (44-30 en 52-38), maar BC Apollo geeft niet op en komt halverwege het vierde kwart terug tot 52-46. De thuisploeg controleert echter de slotfase en houdt het hoofd koel aan de vrijeworplijn (6 uit 8), waardoor de overwinning niet meer in gevaar komt: 62-50.