Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft de tweede buitenlandse aanwinst voor het nieuwe seizoen binnen. De 24-jarige Amerikaan Patrick Cartier zette vandaag zijn handtekening onder een contract voor één seizoen. De 2.03 meter lange forward is afkomstig van Colorado State.

Patrick Cartier (geboren 12 juni 2000) ging na het afronden van zijn high school periode aan Brookfield East High School in Brookfield, Wisconsin, college basketball spelen bij Hillsdale, een NCAA Division II universiteit in de Great Midwest Athletic Conference. Na een jaar niet gespeeld te hebben (redshirt) maakte hij in het seizoen 2019-2020 zijn eerste minuten voor de Hillsdale Chargers. Zijn scorende inbreng ging in drie seizoenen tijd van 16.11 naar 21.97 punten per wedstrijd. Reboundend was hij standaard goed voor 6 stuks per wedstrijd.

In 2022 stapte Cartier over naar Colorado State, dat uitkomt in de Mountain West Conference. Deze universiteit in Fort Collins maakt deel uit van de NCAA Division I. In zijn eerste seizoen startte hij iets meer dan de helft van de wedstrijden, afgelopen seizoen maakte hij 34 van de 35 wedstrijden deel uit van het startende vijftal. In die twee seizoenen was hij in 68 wedstrijden gemiddeld goed voor 11.31 punten tegen 58%, 0.69 rake driepunters, 2.87 rebounds, 1.50 assists en 0.53 steals per wedstrijd.

Doug Spradley is blij met de nieuwste aanwinst van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball: “Patrick Cartier is een 4, die wanneer het nodig is ook op de 5 kan spelen. Hij heeft een goed basketball-IQ. Hij kan een driepunter schieten, maar is ook sterk in een post-up situatie. Met één dribbel kan hij de basket aanvallen. Hij is niet bang om tegen contact aan te lopen. Patrick is een goede allround player.”

Met het vastleggen van Patrick Cartier telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu zes spelers: Lucas Kruithof, Roeland Schaftenaar, Jibbe Sicking, José Dimitri Maconda, Jordan Davis en Patrick Cartier. In de komende weken gaat de technische staf verder met het invullen van de selectie.


Eredivisie Patrick_Cartier Spelersnieuws

Meer nieuwsberichten