Het bestuur van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball is verheugd dat het erin geslaagd is om Sam Huurman in te lijven. De 23-jarige forward/center heeft vanochtend zijn handtekening gezet onder een contract dat de Nederlander voor drie seizoenen verbindt aan Zorg en Zekerheid Leiden Basketball.

Sam Huurman (geboren 10 mei 2001) speelde in de jeugd voor de Belgische recordkampioen Oostende. In 2020 verliet hij België om bij Den Helder Suns te gaan spelen. Daar speelde Huurman twee seizoenen. In zijn laatste seizoen in Den Helder tekende Huurman voor gemiddeld 14 punten, 6.4 rebounds en 2 assists. Tevens liet Huurman zien dat hij ook een driepunter niet schuwt.

In de zomer van 2023 verkaste Huurman naar Stella Artois Leuven Bears. Afgelopen seizoen kwam de Nederlandse forward/center 20 keer in actie voor Leuven Bears. In gemiddeld 18 minuten was hij goed voor 4.1 punten en 3.7 rebounds. Aanvankelijk zou hij dit seizoen ook voor Leuven Bears uitkomen. De Belgische BNXT-formatie nam voor aanvang van de competitie Mattias Palinckx over, waardoor Huurman overbodig werd.

Coach Doug Spradley is erg blij dat de club erin geslaagd is om de 2.05 meter lange Huurman te contracteren. “Sam is een goede toevoeging aan het team voor de komende jaren. Hij zorgt ervoor dat onze Nederlandse kern wordt uitgebreid. Sam is nog jong, heeft veel potentie. Sam kan zich ontwikkelen tot een zeer goede, solide speler voor ons. Hij past prima in alles wat wij hier willen doen. Wij gaan veel plezier aan Sam beleven.”

Met het vastleggen van Sam Huurman telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball momenteel veertien spelers: Lucas Kruithof, Roeland Schaftenaar, Jibbe Sicking, José Dimitri Maconda, Jordan Davis, Patrick Cartier, Tajinder ‘TJ’ Lall, Aaron Cook, Brad Greene, Wamba Ngouateu, Savior Melfor, Loek van Zeil, Duko Bos en Sam Huurman. Hopelijk kan de van een blessure herstellende Stan van den Elzen binnenkort weer aan de selectie worden toegevoegd.

Foto: Patrick Vischschraper


Eredivisie SamHuurman Spelersnieuws

Meer nieuwsberichten