De selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball krijgt steeds verder vorm. Vanochtend heeft Aaron Cook zijn handtekening onder een contract van één jaar gezet. De 26-jarige Amerikaanse spelverdeler was afgelopen seizoen actief voor Eisbären Bremerhaven, een ploeg die in de Duitse ProA uitkomt.

Aaron Cook (geboren 28 december 1997) ging na highschool aan de Westminster Christian Academy in Missouri naar Southern Illinois. Na vier seizoenen stapte de 1.88 meter lange Amerikaan over naar Gonzaga, een topteam in het collegebasketball. Door corona mocht hij nog een jaar langer op college blijven. Dat werd Georgia, waar hij in 31 wedstrijden tot gemiddeld 10.45 punten, 1.0 rake driepunter, 2.68 rebounds, 5.35 assists en 1.35 steals per wedstrijd kwam.

Na college trok Cook naar Europa. Zijn eerste stop was Enosis Neon Paralimni op Cyprus. Halverwege het seizoen stapte Cook over naar het Litouwse Kedainiai Nevezis. Afgelopen seizoen begon hij in Kosovo voor BK Peja, maar al vrij vroeg in het seizoen werd hij aangetrokken door Eisbären Bremerhaven, dat op het tweede niveau in Duitsland acteert. Cook speelde hier 26 wedstrijden, waarin hij 24 keer als starter vertrok. In gemiddeld 26 minuten tekende hij voor gemiddeld 12.58 punten, 1.19 rake driepunters, 3.08 rebounds, 5.31 assists en 1.58 steals.

Doug Spradley, hoofdcoach van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball, is blij met het vastleggen van Cook. “Cook is een atletische guard, die ook een driepunter kan schieten en sterk kan finishen bij de ring. Hij weet ook hoe hij zijn teamgenoten in het spel moet betrekken. We gaan veel plezier beleven aan de guards die we hebben aangetrokken. We zijn wat meer atletisch en we kunnen, afhankelijk van de line-up, ook in een hoger tempo spelen.”

Met het vastleggen van Aaron Cook telt de selectie van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nu acht spelers: Lucas Kruithof, Roeland Schaftenaar, Jibbe Sicking, José Dimitri Maconda, Jordan Davis, Patrick Cartier, Tajinder ‘TJ’ Lall en Aaron Cook. In de komende weken gaat de technische staf verder met het invullen van de selectie.


Aaron_Cook Eredivisie Spelersnieuws

Meer nieuwsberichten