87-58

Datum: woensdag 11 september 2024 · 20:00
Locatie: Sportcomplex 1574, Leiden

ZZ Leiden meteen al in de prijzen

Eén wedstrijd gespeeld en dan meteen al een prijs pakken. Dat is wat Zorg en Zekerheid Leiden woensdagavond beleefde in de strijd om de Nederlandse SuperCup. Heroes Den Bosch werd in de eerste helft al op ruime afstand gezet: 51-16. In de tweede helft bood Heroes Den Bosch bij tijden meer tegenstand, maar bij lange na niet voldoende om Zorg en Zekerheid Leiden van de vijfde SuperCup af te houden: 87-58.

Zorg en Zekerheid Leiden opende het eerste duel met thuispubliek met Aaron Cook, Jordan Davis, Lucas Kruithof, Patrick Cartier en Roeland Schaftenaar. Heroes Den Bosch, dat het zonder de geschorste Sherron Dorsey-Walker moest stellen, wist nog wel op voorsprong te komen: 2-4. Vervolgens kwam er een Leidse wervelwind langs. Via een 17-0 run denderde Zorg en Zekerheid Leiden door naar een 19-4 voorsprong. Cook, Davis en Cartier lieten zich gelden in het frisse Leidse spel. Bij 22-10 werd het eerste kwart afgesloten.

Ook in het tweede kwart was het eenrichtingsverkeer. Nu liet Tajinder Lall, die al liefkozend TJ wordt genoemd, zich van zijn goede kant zien met steals en atletische scores. Heroes Den Bosch stond erbij en keek ernaar. Erik Braal was al in het eerste kwart door zijn time-outs heen en kon in de laatste vijf minuten voor rust niet meer ingrijpen. Via een 20-2 run bracht Zorg en Zekerheid Leiden de ruststand op 51-16.

In de rust tekenden Zorg en Zekerheid Leiden en SCOL een nieuw contract met een maatschappelijke impact. Door deze overeenkomst krijgen zo'n 4000 kinderen basketbalclinics op school aangeboden.

Zo’n grote voorsprong wil nog wel eens verlammend werken. Het spel van de thuisploeg was in het derde kwart niet goed te noemen, maar eerder slordig. Bij Heroes Den Bosch vielen de eerste driepunters en kwam Luuk van Bree ook meer in het verhaal voor. Na drie kwarten was het verschil teruggebracht tot 24 punten: 65-41.

Verontrustend was dat echter niet. Cartier bleef met scherp schieten en zou topscorer van de avond worden met 22 punten, op de voet gevolgd door Lall met 21 punten. Zorg en Zekerheid Leiden speelde ook nog een paar keer de kaart Brad Greene uit, waardoor het verschil opliep naar 38 punten: 85-47. Eerder in de tweede helft maakte Wamba Ngouateu zijn officiële debuut. Dat was ook weggelegd voor Savior Melfor die in de laatste drie minuten nog binnen de lijnen kwam. Heroes Den Bosch eindigde de wedstrijd nog wel met een 9-0 run om het verschil onder de 30 punten te krijgen: 87-58.

Cook sloot het duel af met 18 punten en 5 assists. Greene zette een double double neer met 11 punten en 10 rebounds. Als team schoot Zorg en Zekerheid Leiden niet alleen beter, het was ook scherp in het scoren van punten na balverlies van Heroes Den Bosch. Dat leverde maar liefst 31 punten op. Ook in de rebound was Zorg en Zekerheid Leiden dominant: 36 (14 aanvallend) tegen 23 rebounds. Van Bree werd in zijn oude haven nog wel topschutter voor Heroes Den Bosch met 15 punten.

Zorg en Zekerheid Leiden speelt komende zaterdag opnieuw thuis. Dan wordt om 20.00 uur de strijd aangebonden met House of Talents Kortrijk Spurs.