37-79

Datum: zondag 11 september 2016 · 14:00
Locatie: Sporthal Ezinge, Meppel

ZZ Leiden wint troostfinale

Zorg en Zekerheid Leiden heeft de troostfinale van het toernooi m de David Cup in winst omgezet. Red Giants werd in Meppel na een ruststand van 40-26 met 79-37 verslagen.

De Leidse ploeg opende met Cashmere Wright, Rens Butter, Jan Driessen, Siem Willems en Leratho Biekman. De Leidse ploeg pakte meteen een voorsprong van 14-8. Bij 25-11 kreeg Zorg en Zekerheid Leiden nog een 9-0 run tegen, maar bij rust was er weer een comfortabel voorsprong: 40-26.

Na de pauze liep het verschil snel op. Red Giants beschikte maar over zes spelers. Na drie kwarten was het 57-31, aan de eindstreep 79-37. Cashmere Wright speelde alleen de eerste periode mee, Rogier Jansen alleen de derde periode. Floris Versteeg kreeg rust.

Siem Willems werd topscorer met 17 punten en pakte naast 9 rebounds ook nog 3 steals. Marijn Ververs tekende voor 15 punten, 9 rebounds en 5 assists. Cashmere Wright scoorde in zijn tien minuten 12 punten. Jan Driessen zat eveneens in de dubbele cijfers. Naast 10 punten plukte hij nog 5 rebounds. Rens Butter zat in de buurt van een triple double met 8 punten, 9 rebounds en 6 assist. De resterende Leidse punten kwamen van Calvin Poulina (8), Okke Hoonhout (5) en Rogier Jansen (4). Jelle van Heiningen en Leratho Biekman bleven zonder score, maar grepen wel respectievelijk 5 en 7 rebounds.