73-70

Datum: zondag 18 september 2016 · 15:30
Locatie: Topsportcentrum Rotterdam

ZZ Leiden onderuit in Rotterdam

Zorg en Zekerheid Leiden heeft in Rotterdam een nederlaag geleden tegen Forward Lease Rotterdam. Na een ruststand van 39-34 werd het in de Maasstad 73-70 voor de Rotterdammers. Cashmere Wright noteerde 25 punten.

Coach Paul Vervaeck stuurt hetzelfde vijftal als een avond eerder: Rogier Jansen, Cashmere Wright, Daviyon Draper, Jan Driessen en Floris Versteeg. Vanaf de sprongbal scoort Driessen binnen twee seconden met een dunk. Een leuke binnenkomer voor de Leidse ploeg. De Rotterdammers, die alleen La’Shard Anderson missen, spelen verder met een complete ploeg. Bij Zorg en Zekerheid Leiden ontbreken de internationals Thomas Koenis, Jessey Voorn en Mohamed Kherrazi. Ook Leratho Biekman (blessure) en Jelle van Heiningen (ziek) zijn afwezig. Dat betekent dat Marc Knepa vandaag ook een paar minuten gaat maken.

Wright heeft er zin in en staat na vijf minuten al op zes punten. In de laatste vier minuten van het eerste kwart loopt Forward Lease Rotterdam van 9-9 uit naar 17-9, maar na een score van Marijn Ververs weet de Leidse ploeg de schade tot drie punten te beperken: 20-17.

In de tweede periode lopen de Rotterdammers weg naar 31-21. Wright krijgt aanvallend steun van Rens Butter en Jansen, met als gevolg dat de Leidse ploeg terugkomt tot 34-34. Toch gaat Forward Lease Rotterdam rusten met een 39-34 voorsprong.

Na de pauze zorgen scores van Jansen, Draper en Wright (driepunter) voor een voordelige marge voor Zorg en Zekerheid Leiden: 39-41. Beide ploegen blijven dicht bij elkaar, zodat het na drie kwarten 54-54 staat.

Het is de aanloop naar een spannend slot. Binnen twee minuten loopt Forward Lease Rotterdam uit naar 60-54. Halverwege het slotkwart staat het nog 66-61, maar dan zet Zorg en Zekerheid Leiden aan. Draper knalt een driepunter binnen. Zijn voorbeeld wordt gevolgd door Wright en Siem Willems, zodat het met nog twee minuten te gaan 67-70 voor Zorg en Zekerheid Leiden staat. Vervolgens komen de bezoekers niet meer aan scoren toe, waardoor de winst alsnog naar Forward Lease Rotterdam gaat: 73-70.

Assistent-coach Richard den Os was toch tevreden. “We hebben met de wedstrijd van gisteravond nog in de benen een goede wedstrijd gespeeld.” Het is goed om te zien dat de jonge garde van zich af weet te bijten. Butter kwam in 19 minuten tot 10 punten, 7 rebounds en 4 steals. Ververs speelde 13 minuten en noteerde daarin 6 punten, 4 rebounds en 2 steals. Jansen zat dicht tegen een double double aan met 10 punten en 8 assists.