74-47

Datum: zaterdag 29 augustus 2015 · 16:00
Locatie: Northgohal, Noordwijk

U24 verslaat heren 2

Het U24-team van Zorg en Zekerheid Leiden speelde zaterdag in Noordwijk een oefenwedstrijd tegen het tweede team van Zorg en Zekerheid Leiden. Na een spannende eerste helft nam U24 na rust ruim afstand van de Leidse promotiedivisionist: 74-47.

U24 opende met Siem Willems, Sjors Bootsman, Jan Driessen, Floris Versteeg en Bas Nelemans. Het jonge tweede team startte met Ingmar Kok, Sander Vos, Juwan Simson, Tony Mulder en Romano Lynch. Binnen drie minuten nam het tweede team een 2-7 voorsprong, mede door een driepunter van Simson. Een dunk van Versteeg zorgde voor de eerste voorsprong van U24: 8-7 na vier minuten. Deze score was onderdeel van een 12-0 run, waardoor het 14-7 werd. Sterk spel van Sean van der Weijden en een bommetje van Kok wisten de schade na één kwart te beperken tot één punt: 18-17.

In het tweede kwart gingen de scores om en om. Op vier minuten voor rust bezorgt Kok het tweede team een voordelige marge van twee punten: 27-29. Met negen punten op rij zet Versteeg, die inmiddels al voor de tweede keer had gedunkt, de ruststand van 36-31 op het bord.

In het derde kwart wordt het echte verschil gemaakt. Het tweede team komt niet verder dan vijf punten. U24 loopt een flink aantal breaks, waarbij Willems zich als een vis in het water voelt. Marc Knepa zet aan het eind van het kwart het verschil op 21 punten: 57-36.

Op vier minuten voor tijd brengt het tweede team na een score van Lynch het verschil even terug tot onder de twintig punten: 65-47. De laatste negen punten zijn uiteindelijk voor het team van coach Richard den Os, waardoor het scorebord 74-47 als eindstand geeft.