Datum: zaterdag 27 september 2014 · 17:45
Team: U16
Locatie: Boshoven, Weert

Ruime zege ZZ Leiden U16

Het U16-team van Zorg en Zekerheid Leiden speelde afgelopen zaterdag een uitwedstrijd tegen de Basketball Academy Limburg. Ondanks de lange reisafstand leverde dit duel geen problemen op voor de Leidse talenten: 31-82.

De startende vijf spelers waren Bart, Hicham, Jim, Lucas en Wim. ZZ Leiden begon sterk met een run die de tegenstander gelijk moest stoppen met een time-out. Heel opvallend was het spel van Bart. Hij begon met zeven punten op rij sterk aan de wedstrijd. ZZ Leiden bleef de druk full-court heel goed opvoeren. Ihaab zette de Limburgse spelverdeler zwaar onder druk, waardoor Lucas veel intercepties kon pakken met als gevolg veel goede fastbreaks. De tegenstander kon in het eerste kwart dan maar ook vijf punten maken. De Leidse lange mensen deden het heel goed. Zij pakten veel rebounds en maakten deze in de aanval ook goed af. Ook in het tweede kwart hield ZZ Leiden de druk goed vast en liet dit kwart maar tien punten toe.

Na de rust kwam ZZ Leiden goed uit de kleedkamer. De Leidse ploeg speelde als een team en had ook een paar hele mooie plays van de guard naar de zijkant en daarna een harde pass inside op de center die dat natuurlijk afmaakte.

De wedstrijd werd gemakkelijk gewonnen door ZZ Leiden. De eindstand was 31-82. Iedereen speelde individueel uitstekend, maar er werd ook heel goed als team gespeeld.

Na deze winst moet ZZ Leiden zich klaar maken voor de volgende (moeilijke) wedstrijd, op zondag 5 oktober tegen Lokomotief Rijswijk.