Datum: zondag 3 november 2013 · 16:30
Team: U16
Locatie: Groningen

Ook ZZ Leiden U16 wint in Groningen

Net als ZZ U18 heeft Zorg en Zekerheid Leiden U16 ook de twee punten uit Groningen meegenomen. Via een 53-87 overwinning kon het team weer tevreden aan de lange terugreis beginnen.

Op weg naar het verre noorden, dat betekent vroeg verzamelen en lang in de auto. Daardoor heeft het team nog wel een stuk van de wedstrijd van ZZ U18 kunnen kijken. Die hadden gewonnen. Dat betekent natuurkijk dat Zorg en Zekerheid Leiden U16 ook niet met lege handen naar huis kon gaan.

In het eerste kwart leek het wel of ZZ Leiden met lood in hun schoenen speelde. Er werden veel fouten gemaakt, waardoor Leiden al snel met vier teamfouten zaten. Dit kwam onder andere doordat ZZ Leiden te laat was om te gaan verdedigen. In de aanval daarentegen lieten ze goed samenspel zien en werd er goed ingesneden. Het team had veel moeite om de Groningse nummer 7 af te stoppen, wat vaak niet goed lukte. Niettemin eindigde ZZ U16 het eerste kwart met een kleine voorsprong: 14-20

Het begin van het tweede kwart zag een agressiever Leids team. Hierdoor kon ZZ U16 meer steals pakken en breaks lopen. Verdedigend ging het al een stuk beter. Minder fouten, maar de nummer 7 bleef lastig. Het team moest ook de nodige aanvallende rebounds toestaan. Maar door meer inside te passen, stond ZZ U16 bij rust dertien punten voor: 30-43

De Leidse ploeg kwam sterk uit de kleedkamer. De teamdefense was stukken beter. Er was een goede collapse als nummer 7 inside ging, waardoor hij eindelijk redelijk kon worden gecontroleerd. In de aanval liet ZZ Leiden de bal goed rond gaan en kwamen er goede aanvallen uit. Aan het eind van het derde kwart was de voorsprong niet erg groot: 45-61. Dit kwam mede doordat ZZ Leiden de toegekende vrije worpen niet goed benutte (2 uit 8 dit kwart).

In het vierde kwart begon ZZ Leiden zoals het was geëindigd in het derde kwart. Dit resulteerde in een 12-0 run. Goede verdedigende stops leverden breaks op. Daarnaast sneden de speler ook goed in. Dit zorgde voor een verdiende 53-87 overwinning.