Datum: zondag 22 september 2013 · 13:30
Team: U16
Locatie: Amsterdam

U16 wint eerste wedstrijd in Amsterdam

Zorg en Zekerheid Leiden  U16 speelde afgelopen zondag de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Mosquito’s. Het jongste ZZ team gaf met een 42-67 overwinning het goede voorbeeld aan andere teams van ZZ leiden en BS Leiden die later die dag in de Apollohal speelden.

Het jongste team begon vol energie en beleving aan de wedstrijd en sloot het eerste kwart of met een 9-18 voorsprong. In de tweede periode liep het aanvallend iets minder, maar het team kon na twintig minuten basketbal met een goed gevoel en een 19-32 voorsprong de kleedkamer opzoeken.
In de tweede helft ging ZZ Leiden goed door en liep zo verder uit naar 27-48 aan het eind van het derde kwart. De laatste periode was uiteindelijk verdedigend de minste van allemaal, maar ook deze werd winnend afgesloten. Met een 42-67 overwinning kon het team trots van het veld stappen. Het goede voorbeeld werd later op de dag gevolgd door andere teams van ZZ Leiden en BS Leiden, want alle teams gingen met een overwinning op zak weer naar Leiden.