Zorg en Zekerheid Leiden reist zaterdag naar de kop van Noord-Holland. Om half 8 neemt de Nederlandse kampioen het dan op tegen Den Helder Suns. De Leidse ploeg gaat daar op jacht naar de eerste competitiezege van het seizoen.

Makkelijk zal het zeker niet winnen. Den Helder Suns wordt weer geleid door Paul Vervaeck. De oud-coach van Zorg en Zekerheid Leiden was al een jaar met pensioen, maar toen Thomas Koenis langskwam besloot Vervaeck in te gaan op het aanbod van Den Helder Suns.

De competitiestart was voor Den Helder Suns heel aangenaam. De Helderse formatie was in Antwerpen te sterk voor Windrose Giants Antwerp: 64-75. Direct na afloop werd Geert Hammink, ook een oud-coach van Zorg en Zekerheid Leiden, ontslagen. Bij Den Helder Suns lieten drie spelers zich gelden. Spelverdeler Trevion Crews tekende voor 22 punten, 3 driepunters en 4 assists. Big man Jean-David Muila-Mwaka noteerde 18 punten, 12 rebounds en 4 steals. De Luxemburger Malcolm Carreira Kreps was goed voor 16 punten, 9 rebounds, 6 assists en 5 steals. Dit trio maakte 36 of meer minuten.

Zorg en Zekerheid Leiden had het lastiger in de openingswedstrijd. De ploeg verloor in eigen huis met 84-86 van House of Talents Spurs Kortrijk. Opnieuw was Patrick Cartier topscorer, dit keer met 19 punten. Jordan Davis kwam tot 17 punten. Tajinder Lall was goed voor 16 punten. Ook de twee centers kwamen in de dubbele cijfers: Brad Greene noteerde 13 punten, Roeland Schaftenaar tekende voor 10 punten. Aaron Cook had zijn schot thuisgelaten (3 uit 14), maar deelde wel 11 assists uit. De schotvaardigheid van de Belgische formatie, waar het budget aanzienlijk omhoog was gegaan, was een van de redenen dat de Leidse ploeg het onderspit moest delven. Kortrijk werkte af tegen 57,1%(Zorg en Zekerheid Leiden 51.7%), maar de bezoekers noteerde 8 driepunters tegen Zorg en Zekerheid Leiden maar 3.

De wedstrijd is uiteraard te volgen via een livestream op BNXT.TV. De livestats vind je hier.


BNXT_League DenHelderSuns Eredivisie Preview

Meer nieuwsberichten