Voor Zorg en Zekerheid Leiden staat er zaterdag weer een thuiswedstrijd op het programma. Vanaf 20.00 uur neemt de Leidse ploeg het op tegen Stella Artois Leuven Bears. Laat dat nou net de ploeg zijn die Sam Huurman heeft laten lopen. Zorg dat je erbij bent!

Waar Zorg en Zekerheid Leiden al aan de derde competitiewedstrijd gaat beginnen, wordt het voor Leuven Bears pas de tweede wedstrijd. In het openingsweekend van de BNXT League wist de ploeg van coach Kristof Michiels, de opvolger van Eddy Casteels, met 54-61 te winnen van Okapi Aalst, de huidige werkgever van Casteels.

De grote man bij Leuven Bears was de 1.97 meter lange Jamison ‘JJ’ Overton, die bijna de helft van de productie voor zijn rekening nam. Via een schotpercentage van 86% (13 uit 15) kwam Overton uit op 31 punten. Alleen de Amerikaanse guard Casey Benson schoot zichzelf nog in de dubbele cijfers met 10 punten. Benson speelde al eerder in de BNXT League. In het seizoen 2021-2022 kwam hij uit voor Limburg United. Vorig seizoen begon hij bij Leuven Bears, maar in november verliet hij die formatie om er nu weer terug te keren.

Leuven Bears roerde zich de afgelopen zomer aardig op de transfermarkt. Zo werden Wen Mukubu en Roby Rogiers weggehaald bij Windrose Giants Antwerp. De vijfde starter was de Amerikaan Noah Boumann die van het Oostenrijkse Kapfenberg naar Leuven trok. Mattias Palinckx ruilde Mechelen in voor Leuven en zorgt voor wat power onder de borden. In Aaron Carver (center) en Noah Freidel (shooting guard) beschikt Leuven Bears over nog twee Amerikanen.

Zorg en Zekerheid Leiden, waar Stan van den Elzen en Jibbe Sicking nog in de ziekenboeg verkeren, heeft momenteel een score van 50%. Beide duels werden in de slotfase beslist, al was het wel zo dat de Leidse ploeg in beide duels niet goed aan de wedstrijd begon. In de thuiswedstrijd tegen House of Talents Spurs Kortrijk keek Zorg en Zekerheid Leiden halverwege het tweede kwart tegen een achterstand van 17 punten aan (19-36). In Den Helder bleef Zorg en Zekerheid Leiden in het tweede kwart acht minuten zonder score, met als gevolg een 34-13 achterstand.

In beide duels kwam Zorg en Zekerheid Leiden sterk terug. Het duel tegen Kortrijk ging met 84-86 verloren, in Den Helder werd na twee verlengingen met 79-80 gewonnen. Wat opvalt, is dat beide tegenstanders veel hebben weten te scoren tegen Zorg en Zekerheid Leiden. Wil de Leidse ploeg zaterdag winnen, dan zal er beter verdedigd moeten worden en moet er ook beter gestart worden. Het duel begint om 20.00 uur en kaartjes zijn te koop via deze website.


BNXT_League Eredivisie LeuvenBears Preview Thuiswedstrijd

Meer nieuwsberichten