De BNXT League begint dit weekend aan het vierde seizoen. Zorg en Zekerheid Leiden opent zaterdag om 20.00 uur met een thuiswedstrijd tegen House of Talents Spurs Kortrijk, een ploeg waartegen de landskampioen nooit eerder heeft gespeeld. Niet zo gek natuurlijk, want de formatie uit Kortrijk debuteerde afgelopen seizoen pas in de BNXT League.

Zorg en Zekerheid Leiden zit goed in zijn vel. Tegen Heroes Den Bosch speelde de Leidse formatie een uitstekende eerste helft die met een stand van 51-16 werd afgesloten. In het derde kwart kwam Heroes Den Bosch terug tot 24 punten, maar in het laatste bedrijf zette Zorg en Zekerheid Leiden nog even aan om een gat van 38 punten te slaan: 85-47. In de laatste minuten wist de ploeg uit Den Bosch de schade nog wat te beperken: 87-58. Voor de vijfde keer ging de SuperCup, dankbaar in ontvangst genomen door captain Roeland Schaftenaar, naar Zorg en Zekerheid Leiden.

House of Talents Spurs Kortrijk, dat vorig seizoen aanvankelijk nog de beschikking had over Yarick Brussen (knieblessure), had het vizier lange tijd gericht op deelname aan de Elite Gold. De ploeg uit de Belgische kuststreek kwam echter drie punten tekort. Van de 20 wedstrijden werden er acht gewonnen en dat was niet genoeg voor plaatsing bij de beste vijf. De nummer acht van de Belgische Domestic League eindigde in de Elite Silver als laatste Belgische ploeg, net voor nummer zeven LWD Basket.

Het roer moest dus na één seizoen al om in Kortrijk. Johan Roijakkers werd aangetrokken als hoofdcoach en werd meteen voor meerdere jaren vastgelegd. Zijn dienstverband bij Heroes Den Bosch was dus van korte duur. Ook werden vijf nieuwe Amerikanen en een Sloveen ingevlogen, van wie er drie (Eric Reed, Douglas Wilson en Leon Stergar) Europese ervaring hebben. Bram Bogaerts kwam over van het ter ziele gegane Luik. Niels De Ridder en Sean Pouedet behoren tot de belangrijkere spelers van House of Talents Spurs Kortrijk.

De vraag is of Zorg en Zekerheid Leiden het goede spel van afgelopen woensdag door kan trekken. De wedstrijd begint om 20.00 uur.


BNXT_League Eredivisie House_of_Talents_Spurs Kortrijk Preview Thuiswedstrijd

Meer nieuwsberichten