Op de bondsburelen heeft vandaag de loting plaatsgehad voor de Basketball Cup. In de achtste finales stromen alle Nederlandse clubs uit de BNXT League in. Voor Zorg en Zekerheid Leiden is nog niet duidelijk wie in de week van 10 december de tegenstander gaat worden: Hot Pepper Heat uit Zwanenburg of Helpside CobraNova uit Voorburg.

Zorg en Zekerheid Leiden heeft nog twee ijzers in het vuur. In de zestiende finales neemt BS Leiden (feitelijk het derde team) het op tegen Zorg en Zekerheid Leiden 2 (het promotiedivisieteam). De winnaar van dit duel neemt het vervolgens op tegen QSTA United en dat is sowieso een thuiswedstrijd. Een ploeg uit een lagere klasse speelt immers thuis.

PrismaWorx BAL neemt het op tegen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball. Alle andere BNXT-teams treffen lager geklasseerde ploegen. LWD Basket mag uitkomen tegen de winnaar van het duel tussen Fryslan Basketball en BV Noordkop. Den Helder Suns stuit op de winnaar van de strijd tussen Attacus en Lokomotief.

Donar zou zo maar tegen het eigen tweede team uit kunnen komen. Dan moet Donar 2 wel het treffen met Quick Lions winnen. Landstede Hammers wacht op de winnaar van de krachtmeting tussen US Amsterdam en River Trotters. Heroes Den Bosch ten slotte gaat het opnemen tegen de winnaar van de strijd tussen Orange Lions Academy en Bik Shots.


BasketballCup Bekertoernooi Eredivisie Helpside_CobraNova Hot_Pepper_Heat Loting

Meer nieuwsberichten